Saglasili se oko predloga: SAD daje građanima pomoć od 1.200 dolara

Pixabay
85

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi i Stiven Mnučin, sekretar finansija administracije Donalda Trampa, saglasili su se oko predloga da se još jednom podeli po 1.200 dolara pomoći većini Amerikanaca i da se vrati neki nivo olakšica za nezaposlene.

Ona je izjavila da bi dogovor sa administracijom Donalda Trampa, koju predstavlja sekretar finansija Stiven Mnučin, o novom paketu ekonomske pomoći za prevazilaženje posledica korona virusa trebalo da bude postignut u narednih 48 sati ili će se čekati završetak izbora, 3. novembra, prenosi Glas Amerike.

Pelosijeva već nedeljama razgovara Mnučinom, ali još nema dogovora, dok broj obolelih od koronavirusa ponovo raste u SAD, a privredni oporavak usporava.

Njih dvoje pregovaraju o paketu koji bi koštao između 1,8 i 2,2 biliona dolara.

Ukoliko se i postigne dogovor, pojedini republikanski senatori se protive trošenju tolike sume novca, kao dodatak na tri biliona dolara koje je Kongres usvojio pre nekoliko meseci, za ublažavanje posledica pandemije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More