Izabrano novo rukovodstvo Saveza Srba Slovenije

49

Za novog predsednika saveza Srba Slovenije izabran je Vladimir Kokanović, za novog generalnog sekretara Danijel Igrec, dok su članovi Saveza ostali Vesna Bajić Stojiljković, Jasmina Krapše i Miloš Demonjić, odlučeno je na vanrednoj skupštini Saveza.

Sednica Saveza održana je u nedelju u Parohijskom domu Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, a pored novog rukovodstva izabrani su Predsedništvo, Izvršni odbor, Generalni sekretarijat, Nadzorni odbor, Disciplinska komisija i Savet.

Na sednici su predstavljeni i dosadašnji projekti, poput uvođenja srpskog jezika kao dopunske nastave u slovenačkim osnovnim školama, u okviru kog je realizovano i nekoliko predavanja u Mariboru, Ljubljani, Postojni i Koperu.

Takođe, u julu prošle godine sprovedeno je putovanje dece u Srbiju uz pomoć Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu srpskog Ministarstva spoljnih poslova, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije.

Kako se navodi, Savez će do kraja godine realizovati i projekat Svesrpski sabor, zahvaljujući podršci Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, kojim će biti obuhvaćeni raznovrsni kulturni i edukativni sadržaji.

Izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More