Ruska vakcina made in China!

foto:Pixabay
71

Ruska vakcina protiv koronavirusa “sputnjik V” proizvodiće se u Indiji, Brazilu, Južnoj Koreji i Kini, najavio je u ponedeljak generalni direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RDIF) Kiril Dmitrijev.

“Potvrđujemo da ćemo moći da u decembru isporučimo velike količine. Proizvodićemo (vakcinu) u Indiji, Brazilu, Koreji, Kini i u još jednoj zemlji”, rekao je Dmitrijev na jednoj onlajn konferenciji, a prenosi TAS.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije u ponedeljak je rekao da je vakcina “sputnjik V” aktivno promovisana na svetskim tržištima, nakon čega je tražnja za njom porasla.

On je rekao i da vakcinu na međunarodnom planu promoviše Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF), da su u tome veoma uspešni, kao i da je stigao veliki broj zahteva za vakcinu.

Rusija je 11. avgusta saopštila da je registrovala vakcinu protiv koronavirusa “sputnjik V” koju razvija istraživački centar Gamaleja pri Ministarstvu zdravlja, kao i da su klinička testiranja uspešno završena u junu i julu.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More