Promenila me: Knjiga o seksu koju preporučuje Jelena Đoković (FOTO, VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen
189

Jelena Đoković, uspešna poslovna žena i supruga našeg tenisera Novaka Đokovića, nedavno je odlučila da sa pratiocima na društvenim mrežama podeli koje su to knjige sasvim promenile njen život, a tu je i jedna posvećena seksu.

U ove dane posvećene knjigama Jelena je svratila do jedne knjižare u centru Beograda i rešila da otkrije svima šta to ona voli da čita, prenosi “Nova.rs”.

“Rekli su mi da imam minut da nađem par knjiga za preporuku… Ispalo je tri minuta, a moglo je bar 33. Kad zađem u popularnu psihologiju, pa ne izlazim”, kazala je Jelena Đoković u videu koji je objavila na svom Instagramu.

Potom je sa rafova odabrala dela za koja kaže da su joj promenila život.

“Ja sada najviše čitam popularnu psihologiju i to je ono što najviše doprinosi mom rastu”, kazala je Jelena i preporučila nam knjigu “E, zabole me” pošto govori koliko su važne naše sopstvene odluke za sve ono što želimo od života.

View this post on Instagram

Uh kakav završetak ovog ciklusa webinara. Život je danas uredio da tako sve neke stvari idu mimo plana i jedino što sam mogla je da se prepustim i verujem da će biti sve ok. @smiljana4791 nedostaja si nam svima ❤️ Evo dok sumiram utiske, šaljem svim mamama, tatama i vaspitačima i stručnim licima koji su pratili ovih 15 webinara poslednjh nekoliko meseci puno ljubavi. I zahvalnost. Baš smo porasli zajedno! Pisali ste mi da se osećate ohrabreno, podržano, da se lakše nosite sa dečijim promenama i fazama. Kakve sjajne promene i za vas i za decu i za ceo svet. Hvala vam! 🙏 Današnja tema o seksualnoj eduakciji je pokrenula baš jednu lepu razmenu izmedju roditelja i pokrili smo dosta bitnih tema: – da svako ima u sebi i žensku i mušku energiju i koliko je bitno za balansiran život da ni jednu ne sputavamo – da razgovor o seksualnosti i razlikama u polovima treba da bude kontinuiran i prilagodjavan dečijem uzrastu – da su naše reakcije ključne za stvaranje prijatnog i ohrabrujućeg okruženja za dete da može da postavlja pitanja i poveri nam se – šta je prihatljiv a šta neprihvatljiv dodir – da ne teramo decu da grle i ljube druge ljude (uključujući i rodjake i bake i deke) ako to ne žele jer tako stvaramo zbunjujuće okruženje za njih da ne znaju kada i kome smeju da kažu NE (seksualno uznemiravanje obično dolazi od bliskih ljudi); …. a ostale beleške pročitajte na @novakfoundation kanalima. Koji su vaši zaključci? Sve u svemu – hvala vam! Mi nastavljamo da kreiramo sadržaje za vas i za mališane. Pišite nam, javljajte vaše male pobede i izazove i korak po korak – rastemo zajedno. 💪❤️🙏

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Priznala je Jelena da tu knjigu nije pročitala, ali jeste čula da je pomogla mnogima.

“Ja vrlo poštujem Džoa Dispencu i jako volim njegove knjige, mislim da je sjajan čovek. A tu je i knjiga Četiri sporazuma koju preporučujem od srca, kao i Ester Perel – ona je genije za partnerske odnose. Seksualnost je nešto jako bitno i što mnogi izgube u dugim vezama. E, pa ovo je nešto što može da vam da neku interesantnu perspektivu”, savetuje Jelena.

Pored toga ona je preporučila i knjigu “Nesputana duša”, koja govori o spiritualnom uzdizanju, o povratku sebi, koja nas ohrabruje da osluškujemo svoje bolove i da se sa njima suočimo.

“Često kažu da u životu svi tražimo sreću, ali onda se desi da ta potraga za srećom bude izbegavanje bola. Ali život je sam po sebi patnja i bol i mi treba da prihvatimo te stanice na putu ka nečemu i da ne izbegavamo bol, da ga ne maskiramo. Ova knjiga ima sjajne primere kako da to uradite u svakodnevnom životu”, poručuje Jelena.

Za kraj ona se osvrnula i na dela posvećena ezoteriji i predložila knjigu “10 najvažnijih stvari koje bi umrli želeli da vam kažu”.

Ove Jelenine preporuke su oduševile njene fanove, pa su prihvatili njen poziv i sami predlagali štivo za ove dane, ali i lepo joj se zahvaljivali na inspirativnim predlozima.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More