Ovaj deo Nemačke prvi ide u blokadu: Stanovnici smeju napolje samo za najpotrebnije

People walk with face masks to protect against coronavirus, in Cologne, Germany, Sunday, Oct. 11, 2020. Germany's 4th largest city reported exceeding the important warning level of 50 new infections per 100,000 inhabitants in seven days. More and more German cities become official high risk corona hotspots with travel restrictions within Germany. (AP Photo/Martin Meissner)
27,935

Alpsko područje na jugu Nemačke ušlo je u novu blokadu i postalo prvi deo zemlje koji je ponovo zaključan od vrhunca pandemije korona virusa ranije ove godine.

Oko 105.000 stanovnika Berhtesgadener Landa, koji se graniči sa Austrijom, u naredne dve nedelje sme da napusti svoje domove samo iz esencijalnih razloga, prenosi “Telegraf”.

Kao i većina Evrope, i Nemačka se suočava sa oštrim porastom infekcija, ali je situacija i dalje manje ozbiljna neko u drugim velikim zapadnoevropskim zemljama.

Nemačka je zabeležila 84 slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika u proteklih 14 dana, prema Evropskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti.

Sa druge strane, Italija je zabeležila 159, Velika Britanija 339, Francuska 427 i Španija 343 slučajeva na 100.000 stanovnika.

Međutim, stopa lokalne infekcije u Berhtesgadener Landu, koji se nalazi u Bavariji, dostigla je 273 na 100.000 stanovnika prošle nedelje, zbog čega je uveden novi “lokdaun”.

Škole, restorani, barovi, pozorišta, teretane, bioskopi i hoteli biće zatvoreni, ali su dozvoljene službe u crkvama.

Posetioci u turističkom gradu Berhtesgaden zamoljeni su da odu, dodaje BBC.

Prošlog petka nemačka kancelarka Angela Merkel apelovala je na Nemce da smanje svoje socijalne kontakte kako bi se smanjila stopa infekcije.

“Molimo vas da odložite svako putovanje koje nije apsolutno neophodno, sve žurke koje nisu apsolutno neophodne. Ostanite kod kuće, gde god je to moguće”, poručila je Merkelova.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More