Francuska: Ubica platio učenicima da mu pokažu nastavnika

foto: Youtube Printscreen
91

Čečenski tinejdžer koji je odrubio glavu francuskom profesoru Samuelu Patiju zbog prikazivanja karikatura proroka Muhameda na času platio je učenicima da identifikuju nastavnika ispred škole, potvrdio je javni tužilac nadležan za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar na konferenciji za novinare.

Rikard je takođe potvrdio da je uspostavljen kontakt između tinejdžera i ljutitog roditelja u školi, severozapadno od Pariza, koji je na društvenim mrežama pozvao da se nastavnik otpusti, prenosi Rojters.

Ubica je identifikovan kao 18-godišnji Čečen Abdualh Anzorov.

Još sedam osoba, među kojima dva maloletnika, uhapšeno je noćas u okviru istrage ubistva francuskog nastavnika, saopštila je prethodno kancelarija Tužilaštva za borbu protiv terorizma.

Ubistvo je šokiralo Francusku i podsetilo na napad od pre pet godina na prostorije satiričnog lista Šarli Ebdo, nakon što je list objavio karikature proroka Muhameda.

Na pariskom Univerzitetu Sorbona danas će biti održana nacionalna komemoracija za Patija. Samuel Pati biće posthumno odlikovan najvećim francuskim priznanjem Legijom časti.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More