Zbog otkazivanja letova i troškova kompenzacije putnicima: Novi gubici za Lufthanzu zbog pandemije korone

Foto/Printscreen/You Tube
81

Nemački avio-prevoznik Lufthanza saopštio je da je u trećem kvartalu poslovao sa operativnim gubitkom od 1,26 milijardi evra zbog masovnog otkazivanja letova u pandemiji korona virusa i troškova davanja kompenzacija putnicima.

Iz Lufthanze dodaju da su u istom razdoblju prošle godine imali dobit od 1,3 milijarde evra.

Kompanija je ipak u trećem ovogodišnjem tromesečju uspela da uspostaviti neke letove i smanjila je troškove poslovanja pa je gubitak manji nego drugom tromesečju, kada je bio 1,7 milijardi evra.

Operativni gubitak u prvih devet ovogodišnjih meseci tako je dostigao 4,2 milijarde evra, nasuprot operativnoj dobiti od 1,72 milijarde evra u istom periodu 2019, navodi se u saopštenju, koje je prenela Hina.

“Očekuje se da će potražnja za vazdušnim prevozom prevozom ostati slaba u dolazećim zimskim mesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja”, navode iz Lufthanze.

Iz nemačke kompanije, međutim, tvrde da će ipak moći da se nose sa daljim problemima povezanim sa pandemijom korona virusa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More