Korona se vraća u predgrađa Melburna? Vlasti uputile molbu građanima!

(AP Photo/Luca Bruno)
38

Lokalne vlasti Melburna su zamolile stanovnike koji žive u zgradama da se samoizoluju što više mogu, nakon što se pojavilo novo žarište korona virusa u jednoj školi, što je zabrinulo Australijance.

Drugi najveći grad u Australiji je upravo izašao iz drugog talasa korona virusa, posle jakih restriktivnih mera od jula.

Melburn je uspeo da spusti broj dnevno obolelih sa 700 u avgustu na jednocifren broj, koliko ih je bilo prethodnih nedelja.

Vlasti su zamolile ljude iz pogođenih rizičnih predgrađa i 120 stanovnika koji žive u jednoj zgradi da se odmah testiraju ukoliko osete bilo kakve simptome prehlade ili gripa.

Broj obolelih od korone se drastično povećao početkom jula, kada je devet zgrada u Melburnu bilo “zaključano” na nekoliko dana, prenosi Rojters.

Ministar zdravlja Greg Hant rekao je da su vlasti države Viktorija brzo i efikasno odgovorile na širenje korone.

“Biće još novih žarista, to se može desiti u bilo kojoj australijskoj državi, ali imamo jak sistem, brinemo se o svemu”, rekao je Hant za televiziju australijske medijske mreže.

Država Viktorija je danas prijavila pet novih slučajeva korona virusa, što je rast u odnosu na prethodne dane.

U Australiji je registrovano nešto preko 27.400 slučajeva zaraze korona virusom, znatno manje nego na zapadu Evrope i SAD.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More