“Situacija postala veoma ozbiljna, poštujte mere”: Apel u Nemačkoj nakon rekordnog skoka novozaraženih

(AP Photo/Martin Meissner)
252

Nemačka mora da se pripremi na nekontrolisano širenje korona virusa, jer je situacija postala veoma ozbiljna, upozorio je danas Instituta za javno zdravlje Robert Koh pošto je zabeležen rekordan skok broja novozaraženih u toj zemlji.

“Ipak imamo šansu da usporimo širenje pandemije”, rekao je direktor instituta Lotar Viler i pozvao građane da poštuju sve preporučene mere.

Prvi put od početka pandemije registrovano je više od 11.000 novozaraženih.

“Moramo da pretpostavimo da će u porastu biti broj teških slučajeva, ali i smrtnih”, rekao je Viler.

On je odbacio ideju da iza većeg broja novozaraženih stoji veći broj testiranje, rekavši da Nemačka već neko vreme nedeljno testira milion građana.

Ipak je konstatovao da Nemačka i dalje ima bolju situaciju nego druge evropske zemlje, prenosi AP.

“Imamo dobru strategiju koju smo sledili od početka. Sve nas pogađa ova pandemija i samo zajedno možemo da je prebrodimo”, rekao je on.

Nemačka “GORI”: REKORDAN broj od početka epidemije, prvi put više od 10.000 novih slučajeva!

Vlada je danas proširila listu zemalja koje smatra rizičnim što znači da je svako ko se vraća u Nemačku iz tih oblasti u obavezi da se testira i možda bude u karantinu.

Na revidiranoj listi nalazi se Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Švajcarska, Poljska i veliki delovi Italije i Austrije uključujući popularna skijališta.

Nemačka izdala upozorenje za putovanja u ove ČETIRI ZEMLJE, među njima i najveći deo Austrije

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More