Zbog korone smanjiće se populacija u nekim državama, pandemija globalni socijalni eksperiment

Foto: Tanjug/ AP Photo/Mark Schiefelbein
22

Psihološke posledice pandemije korone uticaće na ljude na način da će se u skorijoj budućosti rađati manje dece, ljudi će biti više usamljeni, predvideli su danas eksperti iz SAD.

Stručnjaci su pregledali 90 studija kako bi predvideli šta čeka čovečanstvo posle pandemije koronavirusa, pa i ljude koji ne budu imali COVID-19.

“Što duže bude trajala pandemija, posledice će biti sve gore“, rekla je Marti Haselton, psiholog sa univerziteta Kalifornija u Los Anđelesu.

Prognoze nisu obećavajuće, jer će se smanjiti broj rođene dece, brakova, što će uticati na smanjenje populacije pojedinih država, preneo je Dejli mejl.

Pad broja novorođenčadi će uticati na društvo i ekonomiju, samim tim će uticati i na poslove i podršku starijoj populaciji.

Štaviše, stručnjaci prognoziraju da će nejednaka podela u kućnim poslovima zbog karantina dovesti do veće nejednakosti među polovima i podstaći veći društveni konzervativizam.

Po mnogo ćemu, stručnjaci su naglasili, “pandemija će postati globalni socijalni eksperiment”, a rezultati će se tek videti, naveo je Dejli mejl.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More