“Best Woman Film”! Srpkinja dobitnica dve nagrade u Holivudu! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube/N1
27

Kratki igrani film “Kada sam kod kuće” rediteljke Ivane Todorović osvojio je dve nagrade na upravo završenom festivalu “Independent Shorts Awards” za nezavisna kratkometražna ostvarenja u Los Anđelesu. Autorka je osvojila Bronzanu nagradu za najboljeg studenta reditelja i priznanje “Best Woman Film” na ovom festivalu u Holivudu, što je još jedan u nizu novih uspeha ovoga filma u poslednje vreme.

Projekat je realizovan kao master rad na katedri Filmska i TV režija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, koji je i producent filma uz podršku Filmskog centra Srbije i kuće “Blok film”, prenosi “Nova.rs”.

Drama prati mladu ženu koja se nakon nekoliko godina vraća kući iz inostranstva kako bi se hrabro suočila sa veoma osetljivom traumom iz svoje prošlosti, a glavne uloge u oovm ostvarenju tumače Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić i Sara Dinić. Ostatak ženske autorske ekipe čine – scenaristkinja Melina Pota (Krugovi, Klopka), direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, producentkinja Tijana Drakulić.

Film je osvojio i druge nagrade, a ostvarenje je prikazano u galeriji “The New York Foundation for the Arts” u Njujorku, kao i na “Brooklyn Film Festivalu”.

Režiserka je autorka kratkih socijalno-angažovanih dokumentarnih filmova, koje je snimala u Beogradu i Njujorku, a do sada je potpisala dela „Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka”, „A Harlem Mother”, „Rapresent” i „Svakodnevica romske dece iz bloka 71″. Todorović se bavi i obrazovanjem mladih, drži radionice dokumentarnog filma, a i sama je u Beogradu završila francusku radionicu dokumentarnog filma “Ateliers Varan”.

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More