Kako će izgledati tradicionalni vašar u Beču u doba korone? Prilika da se ponudi deo “normalnog života” u vreme Božića! (FOTO)

foto: Youtube Printscreen
351

Grad Beč je odlučio da, uprkos epidemiološkoj situaciji u vezi sa koronavirusom, odobri organizaciju 18 novogodišnjih vašara sa 852 štanda uz uvođenje strogih preventivnih mera.

Organizatori vašara su u saradnji sa profesorima sa Instituta za javno zdravlje Medicinskog univerziteta razradili sveobuhvatni koncept prevencije širenja zaraze i biće odgovorni za sprovođenje svih mera.

Beč: Magija božićnih vašara

 

Nošenje maski će biti obavezno za posetioce i vlasnike štandova, kao i održavanje neophodne fizičke distance. Broj štandova će ove godine biti smanjen da bi se obezbedilo dovoljno prostora za posetioce, pa će ih biti 178 manje u odnosu na prethodnu godinu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#vien#austria🇦🇹#ferriswheel🎡 #vienprater #karlskirchevienna #hundertwasserhaus #christmasmarkets 🎄

Објава коју дели Martina D’Aguanno (@di_martes) дана


Organizatori vašara su obavezni da obezbede dodatne zaposlene koji će ukazivati posetiocima na propisane mere.

Neophodna količina sredstava za dezinfekciju biće dostupna na svim vašarima. Kao i prethodnih godina, biće kontrolisana higijena gastronomskih štandova i zdravstvena ispravnost hrane.

Bečki novogodišnji vašari su deo tradicije koja traje vekovima i za mnoge ljude predstavljaju deo “bečke kulture”: Cilj održavanja vašara nije samo prilika da se ljudima, uprkos merama i ograničenjima, ponudi deo “normalnog života” u vreme Božića, nego i mogućnost da se tokom zime slobodno vreme provodi na otvorenom.

Prvi vašari će biti otvoreni za posetioce 12. novembra 2020. godine.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More