Krenuli u Italiju, a završili mrtvi u Paragvaju! Otkrivena strašna pozadina priče o “kontejneru smrti” iz Srbije

Foto: Tanjug/ AP Photo/Jorge Saenz
61

Paragvajski mediji preneli su u petak da je u kontejneru koji je putovao iz Srbije u Paragvaj sa tovarom đubriva pronađeno sedam tela u poodmakloj fazi raspada. Utvrđeno je o kojim se putnicima radi, a za medije su govorili rođaci ovih nesrećnih ljudi.

Mohamed Ouherher, brat Sidahmeda Ouherhera, jednog od preminulih u kontejneru na putu za Paragvaj, kaže da je odredište ovih putnika trebalo da bude Italija, a ne Južna Amerika. On je za televiziju “Baho la Lupa” izjavio da mu je brat izneo svoj plan pre polaska na put, još početkom jula.

Za paragvajske medije, o životu i tragičnoj smrti Marokanca Ahmeda Belmiludija, takođe jednog od sedmoro preminulih čiji su ostaci pronađeni u kontejneru koji je putovao iz Srbije u Paragvaj, govorila je njegova tetka Rouši Insaf.

-Sa njim se nismo čuli tri meseca, mislili smo da je u Istanbulu i da radi. Problem je nastao kada je jednog dana samo prestao da se javlja… Sada pokušavamo da razgovaramo sa ljudima iz ambasade, kako bi se njegovi ostaci sahranili pored oca i kako bi se duša njegove majke smirila – priča rođaka za portal “La Nacion”.

Ipak, Sidahmedom brat, Mohamed, bio je upućeniji u planove nesrećnih putnika.

Naime, Sidahmed je iz Alžira “doleteo” do Severne Makedonije, a onda malo autobusom, malo peške stigao u Srbiju.

Od sedmorice preminulih u kontejneru dvojica su bili Alžirci, četvorica Marokanci i jedan Egipćanin. Mohamed tvrdi da su oni upoznali dvojicu Alžiraca koji se bave trgovinom ljudima i od njih su dobili ponudu da će ih za određenu svotu novca prebaciti u Italiju.

-Uzeli su im pare i obećali da će stići u Italiju i to prvo vozom, zatim brodom- navodi Mohamed.

Plan je bio da semorica migranata uđu u kontejner u vozu za Hrvatsku, gde bi kontejneri bili prebačeni za brod za Italiju.

On objašnjava da je njegov brat na taj način ranije već putovao Evropom, a tada je organizator bio izvesni Alžirac Salambija, poznat po trgovini ljudima, koji je završio u zatvoru.

Mohamed tvrdi i da su Alžirci pobegli čim su uzeli novac.

Kontejneri su, umesto za Italiju, krenuli za Paragvaj, gde je konstatovana smrt sve sedmorice “slepih putnika”.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More