Doskočili avio-kompanijama…Kupuju lažne testove da bi mogli da putuju!

foto: pixabay
81

Putnici koriste lažne testove kako bi mogli da se ukrcaju na let, a cena negativnog testa kreće se od 55 do 165 evra.

Mnoge avio-kompanije traže negativni test na kovid 19, pre nego što dozvole putnicima da se ukrcaju.

Naime, jedan čovek iz Blekburna u Britaniji je rekao da mu je prijatelj dao negativan test na koronavirus, a zatim je promenio ime u svoje i odštampao ga. Koristio ga je za putovanje u Pakistan, pošto je za ulazak potrebno pokazati negativan test na koronu, ne stariji od 96 sati, piše San (The Sun).

Novi “trik” koronavirusa: Naučnici u šoku, zbog tajnog oružja opasniji nego pre!

 

Čovek, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je mogao da putuje u Pakistan sa svojim lažnim testom.
“Ljudi to rade jer ne možete da uradite kovid-test ako morate putovati u Pakistan u hitnom slučaju. Teško ga je dobiti ako niste neko bitan”, istakao je on.

“Ako nemate simptome, onda ne radite test. Kako onda možete putovati?”, zapitao se.
U Bredfordu su čak uveli i tarifu za putnike koji se odlučuju za put u poslednji čas – 150 funti, dok se u Blekburnu navodno, naplaćuje 50 funti.

Drugi putnik je rekao: “Bio mi je potreban test na kovid 19 za člana porodice. Razgovarao sam sa zaposlenim u jednoj turističkoj agenciji i on mi je rekao da se član porodice obavezno testira, ali čak i da rezultat testa pokaže da je pozitivan na koronu, on može da mi obezbedi negativan test za 50 evra”.

Iz Vlade Velike Britanije poručuju da niko ne bi trebalo da koristi državne resurse kako bi se testirao na koronavirus, već da to rade u privatnim laboratorijama.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More