Melanija Tramp u Pensilvaniji: “Obrušila” se na Bajdena, Trampa nazvala BORCEM i pokazala svima zašto Amerika treba da glasa za Donalda! (VIDEO)

(AP Photo/Laurence Kesterson)
43

Prva dama SAD Melanija Tramp održala je nedaleko od Filadelfije svoj prvi samostalni predizborni skup podrške suprugu, američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Tokom svog govora, Melanija Tramp se pred nekoliko stotina pristalica obrušila na demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena i medije, hvaleći dosadašnji učinak svog supruga, nazvavši ga “borcem”, prenosi “Nova.rs”.

Prva dama je, braneći Trampov pristup u borbi protiv koronavirusa, nastojala da minimizira rizike koje je pred američko društvo postavila epidemija u kojoj je, do sada 226.000 Amerikanaca izgubilo život, preneo je AP.

Ona je pokušala da optuži demokrate jer su, prema njenim rečima, postavili svoje lične interese ispred dobrobiti američkog naroda i fokusirali se na “lažne zahteve za opoziv predsednika”, umesto na epidemiju korona virusa.

Melanija Tramp je kritikovala Bajdenov “socijalistički program” i osula paljbu na medije optuživši ih da se bave “besmislenim tračevima i dvorskim intrigama” u Beloj kući.

“Bajdenova politika i socijalistički program samo će uništiti Ameriku i sve što je urađeno u protekle četiri godine. Moramo da sačuvamo Donalda u Beloj kući da bi završio ono što je započeo, a naša zemlja nastavila da cveta. Mi se ne zatvaramo i ne krijemo u strahu kada je teško”, rekla je između ostalog prva dama SAD.

Svog supruga nazvala je “borcem”, a Bajdena socijalistom koji bi uništio Ameriku.

“Donald je borac, voli svoju zemlju i bori se za nju svaki dan. Prvi put u istoriji građanima ove zemlje se predsednik obraća direktno i blagovremeno svakog dana putem društvenih mreža”, rekla je, aludirajući na Trampove tvitove koji često sadrže sporne i neproverene činjenice, a neretko se svode i na besne tirade i obračune.

“Ne slažem se uvek s načinom na koji se obraća, ali njemu je važno da se direktno obraća ljudima kojima služi”, rekla je Prva dama.

Na ove njene reči su se prisutni smejali, prenosi “Nova.rs”. Većina pristalica je nosila maske, ali retki su se držali pravila fizičke distance.

Govor je započela rečima zahvalnosti za podršku koju su birači pružili njenoj porodici kada su Donald Tramp, ona i 14-godišnji sin Baron bolovali od koronavirusa.

“Ne zaboravimo šta je bio fokus demokrata kada je covid-19 došao u našu zemlju. Dok je predsednik preduzimao odlučne korake da zaštiti Amerikance, demokrate su bespotrebno trošile novac američkih poreskih obveznika za sramotni opoziv”, poručila je.

“Više im je bilo stalo da se reše izabranog predsednika. U međuvremenu, gledala sam Donalda kako predano radi da građani ostanu smireni i informisani, kako bi zaštitio našu ekonomiju, donosi teške i nepopularne odluke kako bi svi bili sigurni”, rekla je.

Potom se obrušila na Trampovog protivkandidata.

“Džo Bajden napao je odluku predsednika Trampa da američke građane stavi na prvo mesto i zabrani putovanje u Kinu. Nazvao je to ksenofobnom histerijom. Sada sugeriše da je posao mogao da obavi bolje. Američki građani mogli su da gledaju 36 godina Džoa Bajdena u Kongresu i njegovih 8 godina kao potpredsednika države i odluče može li on konačno da uradi nešto dobro za američki narod”, rekla je Melanija.

Njen govor je umnogome usklađen sa porukama Donalda Trampa u kampanji, ali je ona koristila blažu retoriku. Govoreći o Bajdenu, nije ga nazvala korumpiranim političarem kako Tramp često govori.

“Bajdenova politika i socijalistička agenda može samo uništiti Ameriku i sve što se gradilo zadnje četiri godine”, istakla je.

Potom se obratila ženama, glasačkoj grupi koju Tramp želi želi da pridobije na svoju stranu.

“Kao majka, zahvalna sam za predsednika koji veruje u snažnu porodicu. Kao nezavisna žena, zahvalna sam za predsednika koji je zagovornik ne samo žena, nego i zaposlenih majki, jer podržava njihovu ulogu u radnoj snazi. Kao Amerikanka, ponosna sam što imamo predsednika kome je država na prvom mestu”, rekla je.

Na kraju govora uputila je poziv Amerikancima da glasaju.

“Ako već niste glasali, molim vas ne zaboravite da izađete na izbore i glasate 3. novembra.”

 

Izvor Nova.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More