Tramp pomirio Srbiju i Kosovo?! “Ubijali su se 400 godina, a posle 20 minuta u Ovalnoj sobi su se GRLILI I LJUBILI” (VIDEO)

Foto: Tanjug/ AP
51

Donald Tramp je na jednom od poslednjih mitinga ponovo spomenuo Srbiju i Kosovo i kazao da postoji razlog zašto je nominovan za Nobelovu nagradu za mir.

Predsednik SAD Donald Tramp je na predizbornom skupu u Nebraski u utorak uveče rekao da je upravo on okončao “400 godina sukoba između Srbije i Kosova”.

Govoreći o sporazumu koji su potpisali Beograd i Priština u Vašingtonu, Tramp je rekao da je “prekinuto 400 godina ubijanja”, piše Gazeta ekspres.

“Da li ste znali da sam nominovan za tri Nobelove nagrade za mir? Da li možete da verujete? Što se tiče regiona poput Kosova i Srbije, pravimo trgovinske sporazume. Rekao sam: ”Čekaj malo, zar se oni ne bore stalno jedni protiv drugih?” Da. Mnogo decenija? Kako znam? Rekao sam da znam, oni se stalno međusobno tuku”, rekao je Tramp, a preneo portparol Bele kuće.


Tramp je dodao da “neće raditi nikakav posao sa Srbijom i Kosovom ukoliko se oni ne slože da prestanu da se ubijaju”.

“Rekao sam vam priču pre neki dan. Kosovo i Srbija su se ubijali godinama. Jednostavno su se ubijali. Ne slažu se. Poput Izraela i Palestinaca. Rekao sam im, zašto se tučete i ubijate jedni druge? Oni imaju mnogo razlika, uključujući verske razlike. Rekao sam im, šta radite to? Mi trgujemo sa oboma, dakle imamo izvesnu moć. Rekao sam im, slušajte, hajde da napravimo sporazum, hajde da stvorimo ekonomski mir, samim tim i mir. Došli su u moju kancelariju, u Ovalnu sobu da potpišu. Grlili su se, bilo je lepo videti ih. Spasili smo mnogo života“, rekao je Tramp na predizbornom skupu u Pensilvaniji.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More