Šerbedžiji i njegovoj ženi preti zatvor u Americi?! Na sudu predmeti vredni više od 500.000 evra!

Foto: PrintScreen/YouTube
386

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije, Rade Šerbedžija (74), sa drugom suprugom Lenkom živeo je u Los Anđelesu, gde su za malo više od milion dolara pazarili kuću.

Rade i njegova supruga su kuću kupili na kredit u julu 2004. godine, a prodali je šest godina kasnije, pre nego što su se vratili u Hrvatsku, prenosi “Telegraf”.

Iako se svih tih godina činilo da glumac i njegova porodica žive pravi američki san na dalekom zapadu, to nije bilo baš tako, jer su Šerbedžija i njegova supruga navodno mučili muku sa američkim kreditima.

Američki san za većinu doseljenika prava je noćna mora jer to zahteva dosta rada, a sve što se poseduje povezano je s kreditnim obvezama, kamatama i porezima.

Isti problem navodno imaju i Šerbedžija i njegova draga, pa su u Los Anđelesu ostala porezna dugovanja koja su još uvek aktualna. U službenim registrima može se videti kako su se Rade i Lenka zbog nekretnina zaduživali kod više američkih banaka: Washington Mutual Bank, JP Morgan Chase Bank, National City Bank, tvrdi Imperial.net koji je čak objavio i izvesne dokaze sa američkih sajtova.

Kako navode, ne samo da su Lenka i Rade imali hipoteku, već su navodno ostali dužni velike iznose za porez. Iznosi koji su navedeni u poreznim papirima kreću se od iznosa 2.335,27 dolara, preko iznosa od 178.898,68 dolara pa sve do 511.710, 20 dolara.

Zadnji, najveći iznos upisan je s datumom od 31. decembra 2010. Iznos od preko 178 hiljada dolara upisan je kao porezno zaduženje 2015.  zasebno i na Radino i na Lenkino ime, a najmanji iznos od 2,3 hiljade dolara upisan je 2014. godine, ali u svezi transakcije iz 2010.

Rade je u intervjuu opisao kako su se iz Los Angđelesa u Rijeku preselili 2011. godine. Dakle, nakon što su se vratili u Hrvatsku američki poreznici uočili su neplaćeni porez, te je ta dokumentacija završila u Poreskoj upravi u Los Anđelesu. U Americi se na neplaćeni porez obračunavaju kamate pa je sigurno da će ti iznosi samo rasti.

SAD, kao svaka uređena zemlja, oštro kažnjava izbegavanje plaćanja poreza, pogotovo kada se radi o velikim iznosima, većim od pola miliona dolara, pa je veliko pitanje hoće li se Rade Šerbedžija i Lenka Udovički uopšte više vraćati u Ameriku. Naime, i Lenka Udovički i Rade Šerbedžija imaju otvoren predmet na Srednjem okrugu Kalifornija Okružnog suda SAD-a (Central District of California | United States District Court), navodi pomenuti sajt.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More