NASMEJANI TERORISTA! Napadač iz Nice veče pre napada bratu poslao sliku crkve u kojoj će da napravi pokolj uz OVE REČI (FOTO)

Foto: Tanjug/ AP Photo/Alexis Gilli
219

Samo 20 dana pre nego što će da počini pokolj u katoličkoj katedrali u Nici, 21-godišnji tunižanski migrant Brahim Osom pozirao je nasmejan i srećan što se konačno dokopao kontinentalne Evrope.

Fotografiju su napravile vlasti u italijanskom lučkom gradu Bariju, gde je Osom 8. oktobra stigao preko ostrva Lampeduza. Prethodno je na 20 dana proveo u karantinu na brodu, prenosi “Blic”.

Osom je fotografisan, zabeleženo je njegovo ime, datum rođenja i otisci prstiju i odveden u centar za pritvor migranata.

Sledećeg dana, obavešten je da nema zakonsko pravo da boravi u Italiji i dobio je naredbu da napusti zemlju u roku od sedam dana. Ali, umesto da bude zadržan i deportovan, Osom je pušten. Italijanske vlasti istražuju kako i zašto se to dogodilo.

Osom je u međuvremenu vozom stigao do Pariza, nakon što je uspeo da neotkriven pređe francusku granicu. Smatra se da je u francuskoj prestonici boravio do 29. oktobra, na dan masakra, kada je uhvatio voz za Nicu.

Došao je u grad u grad na Azurnoj obali 6.30 ujutro i poznato je da je poslao fotografiju bazilike Notr Dam, iste crkve u kojoj će kasnije izvršiti napad, svom bratu u Tunisu, rekavši da tamo želi da prenoći, prenosi “Dejli mejl”.

Кad se crkva otvorila u 8.30 ujutro, ušao je unutra i zadržao se oko pola sata pre nego što je izvadio nož. Ubio je tri osobe, dve žene i muškarca, a dvema žrtvama je odrubio glavu.

Lokalna policija je stigla na mesto zločina u 9.10 i ispalila 14 metaka na napadača koji je pomahnitalo vitlao nožem i vikao “Alahu Akbar”.

Istražitelji su u torbi sa Osomovim ličnim stvarima pronašli još dva noža, Kuran i dva mobilna telefona. Francuskim službama bezbednosti napadač je bio nepoznat. Trenutno se nalazi na lečenju.

Porodica Osom, iz siromašnog tunižanskog grada Buhajla, kaže da je sve vreme bila u kontaktu sa 21-godinjim Brahimom od kada je stigao u Francusku. A onda je usledio šok kada se u medijima pojavila slika na kojoj leži krvav nakon što je upucan prilikom hapšenja.

– Na slikama smo videli našeg sina – rekli su njegovi roditelji.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More