Austrijska vlada radi na novom pooštravanju mera, mediji pišu da se razmatra i uvođenje policijskog časa

(AP Photo/Ronald Zak)
3,916

Austrijska vlada trenutno radi na novom pooštravanju mera za zaustavljanje širenja korona virusa, a zbog dramatične situacije postoje razmišljanja i da se uvede policijski čas.

Iz vlade je potvrđeno pisanje pojedinih medija da vlada razmišlja o uvođenju policijskog časa od 20 do 6 sati.

Već je jasno da će vlada uvesti ograničenje slobode kretanja na javnim prostorima, kao što je to bilo na proleće, kada su građani mogli kuće napuštati samo radi neodloživog posla, kupovine namirnica ili lekova, te pomoći drugim ljudima, ali i kratke šetnje u blizini mesta stanovanja.

Kako će izgledati nove mere još nije potpuno jasno, ali postoji saglasnost da ograničenja treba da važe tokom noći, a ne tokom celog dana kao na proleće.

Vlada Austrija odluku o novim merama doneće još tokom vikenda, to jest u subotu, kada će informisati građane.

Novim merama ponovo će biti obuhvaćeno ugostiteljstvo i hoteljerstvo, koji će morati zatvoriti svoje lokale, izuzev restorana koji će moći da dostavljaju hranu, ali ne i da je serviraju gostima u svom objektu.

Pored toga biće otkazane sve manifestacije, izuzev profesionalnog sporta, čija takmičenja će se odvijati bez publike.

Biće, kako sada stvari stoje, obustavljen, amaterski sport, te će biti otkazane sve predstave u pozorištima, operi, zatvoriće se muzeji, galerije.

Strepnje su se obistinile! U Austriji više od 5.500 novozaraženih, evo gde ima najviše novih slučajeva korone!

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More