Pomen mitropolitu Amfilohiju u Diseldorfu i Beču

Foto: Eparhija-nemacka.com
99

Njegovo Preosveštenstvo Episkop Diseldorfa i Nemačke Gospodin Grigorije, uz sasluživanje sveštenstva Arhijerejskog namesništva za Severnu Rajnu i Vestfaliju, služio je u Sabornom hramu Svetog Save u Diseldorfu pomen Njegovom Visokom Preosveštenstvu Arhiepiskopu cetinjskom i Mitropolitu crnogorsko-primorskom Gospodinu Amfilohiju, kome neka Gospod podari večni spomen i Carstvo nebesko, saopšteno je na sajtu eparhije. 

Vladika Grigorije oprostio se od mitropolita Amfilohija: Iznad nas ledbdi još jedan istinski orao SLOBODAR

Pomen mitropolitu Amfilohiju u Beču

Episkop austrijsko-švajcarski Andrej služio je danas u Sabornoj crkvi u Beču pomen preminulom mitropolitu crnogorsko-primorskom Srpske pravoslavne crkve Amfilohiju.

Foto: Crkva.at

“Odmah posle objave tužne vesti o upokojenju mitropolita Amfilohija, vladika Andrej pomolio se za blaženi pokoj novoprestavljenog Mitropolita, izvršivši pomen s bratijom hrama”, saopštila je eparhija.

Patrijarh Irinej o mitropolitu Amfilohiju: “Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu Crkvu. Otišao je jedan dobar čovek i vrstan teolog”

Izvor Tanjug, eparhija-nemacka.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More