Zemljotres prodrmao Mediteran, treslo se od Atine do Istanbula! Ljudi istrčavali na ulice, ima mrtvih i povređenih (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/ DHA via AP
106

Razoran zemljotres koji je danas pogodio deo Turske odneo je četiri života, a najmanje 120 osoba je povređeno.

Gradonačelnik grada Seferihisar u provinciji Izmir Ismail Jetiskin izjavio je da su se u trenutku potresa na moru nalazili ribari o čijoj se sudbini sada ništa ne zna.

Gradonačelnik pretpostavlja da među njima možda ima žrtava.

Direktor Opservatorije Kandili Haluk Ozener kaže da je zemljotres bio jačine 6,9 stepeni a da je za vreme potresa nastala tektonska raselina dužine 30-40 kilometara.


Zemljotres je nešto pre 14 časova pogodio grčka ostrva i deo Turske na Egejskom moru.

Mediji javljaju da se potres osetio sve do Istanbula i Atine. Nakon snažnog zemljotresa osetio se niz nešto slabijih potresa.


Snažan zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je danas grčko ostrvo Samos i turski obalski grad Izmir.

Potres se osetio širom Grčke i u delu Turske na Egejskom moru, javljaju lokalni mediji.

Prema inicijalnim procenama, zemljotres je imao snagu 7 stepeni po Rihterovoj skali, a dogodio se severno od ostrva Samos.

Prema pisanju grčkog dnevnog lista “Ekathimerini”, podrhtavanje koje je trajalo dugo osetilo se širom Grčke, pa sve do Istanbula.

Nakon prvog potresa, usledila su još tri sa maginutdama 4,1, 4,2 i 4,8.

Velika materijalna šteta pričinjena je na grčkom ostrvu Samos i u Izmiru u Turskoj, a na snimcima se vidi kako se zgrade ruše u trenu, a more nadire na ulice.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More