Uhapšeni pod sumnjom da su srpske državljane dovodili u Belgiju obećavajući molerske poslove, pa ih primoravali da kradu

FOTO: MUP Srbije
39

Pet osoba uhapšeno je zbog sumnje da su kao kriminalna grupa trgovali ljudima na teritoriji Srbije i Belgije, saopštilo je danas MUP.

Nakon višemesečne međunarodne istrage, policija je u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsila M. R. (36), M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40), iz okoline Žablja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Oni se terete da su, kao članovi kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja, organizator M. R., od februara do druge polovine oktobra 2019. godine, trojicu srpskih državljana, dovođenjem u zabludu da će u Belgiji raditi dobro plaćen posao molera, odveli u ovu zemlju gde su ih primoravali da kradu.

Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.

Na taj način, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno su, protivpravno, pribavljali novčane iznose od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More