Vučić: Putujem u Podgoricu, prisustvovaću sahrani Amfilohija

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC
40

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je da će prisustvovati sutra sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici.

“Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija,” napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je dodao i da će tom prilikom razgovarati s predstvanicima srpskog naroda u Crnoj Gori.

Vernici u redovima čekaju da se oproste od mitropolita Amfilohija, u mimohodu roditelji s decom, stari, mladi

Dodik sutra na sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće sutra sahrani arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u hramu Hristovog Vakrsenja u Podgorici, javila je Srna, a prenela Radio televizija Republike Srpske.

Dodik je juče u saučešću Crkvi i vernicima poručio da je vest da je otišao istinski pastir svog naroda primio sa osećajem velike tuge, jer je lično poznavao mitropolita Amfilohija i znao kakav je značaj imao njegov pastirski rad u Crnoj Gori, ali i šire.

On je naglasio da za mitropolitom Amfilohijem tuguje cela vaseljena jer je svojim i naučnim i pastirskim radom obezbedio mesto među velikanima pravoslavlja.

Mitropolit Amfilohije umro je juče u Kliničkom centru Crne Gore od komplikacija nastalih usled infekcije korona virusom.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More