Džo Bajden: Preklinjem vas, nosite masku!

foto: Youtube Printscreen
182

Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden apelovao je danas na Amerikance da nose masku kako bi se preokrenuo tok pandemije korona virusa i upozorio da se SAD suočavaju s “veoma mračnom zimom” i najgorim talasom pandemije.

“Preklinjem vas, nosite masku”, rekao je Bajden.

On je pozvao Amerikance da ostave po strani političke razlike i budu ujedinjeni u borbi protiv korona virusa, ističući da nije važno za koga su glasali na nedavno održanim izborima.

“Možemo spasiti desetine hiljada života ako svi samo budu nosili masku u narednih nekoliko meseci”, poručio je Bajden.

On je naglasio da je nošenje maske najefikasnija stvar koju je moguće uraditi kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, prenosi BBC.

Kako je prethodno objavljeno, Bajden je rekao da će odmah po preuzimanju predsedničkih dužnosti 20. januara 2021. godine njegova administracija krenuti u borbu s korona virusom, bez gubljenja vremena.

Bajden je na Tviteru pozdravio kao “odličnu vest” to što je kompanija Fajzer saopštila da je njena vakcina protiv korona virusa 90 odsto efikasna u sprečavanju ove bolesti, ali je upozorio da je do kraja bitke protiv kovida-19 i dalje ostalo više meseci.

Novoizabrani američki predsednik danas je objavio sastav svog budućeg antikorona tima, radne grupe sastavljene od eksperata za medicinu i zdravstvo koja će voditi borbu protiv pandemije korona virusa u njegovoj administraciji, preneo je CNN.

U izveštaju se navodi da će radnom grupom zajednički rukovoditi Vivek Murti, prvi čovek američkog javnog zdravstva u Obaminoj adminsitraciji, stručnjak kojeg je Donald Tramp sklonio sa te funkcije, i bivši čelnik Agencije za hranu i lekove (FDA) Dejvid Kesler, prenela je američka TV mreža.

U izveštaju se ne pominje ime dosadašnjeg šefa radne grupe za borbu protiv korona virusa Entonija Faučija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More