Poznata glumica našeg porekla stigla u Srbiju (FOTO)

Foto/Tanjug/Rade Prelić
141

DRVENGRAD – Kanadsko-američka glumica srpskog porekla Stana Katić, predsednica žirija 12. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf”, stigla je u Drvengrad oduševljena prirodom Mećavnika i činjenicom da je na mestu gde je zabranjen crveni tepih.

“Prelepo. Pada sneg, prelepa je priroda i vrlo sam zahvalna što sam ovde”, rekla je Katić, koju je dočekao osnivač “Kustendorfa” Emir Kusturica, u skladu sa srpskim običajima, sa hlebom, solju i rakijom.
Zvezda popularne serije „Kasl“ (Castle) redovno posećuje Beograd, ali prvi put je u ovom delu Srbije.

Foto/Tanjug/Rade Prelić

“Ovo je divan poklon. Želela sam da dođem ovde kada sam snimala u Bugarskoj, ali se ispostavilo da je poprilično daleko. Tako da je ovo neverovatno, divno čudo za mene”, rekla je Katić novinarima.

O očekivanjima od festivala kaže da bi volela da bude od pomoći dok je u Drvengradu.

“Otvorena sam za nova iskustva i radujem se. Čula sam da je zabavno i jedva čekam da igram, uživam i upoznam nove filmske stvaraoce”, rekla je Katić.

Na pitanje šta je ponajpre dotakne u filmu, kaže ono što je neuhvatljivo, to parče magije koje treba da ostane takvo na kraju.
“Juhuuuu” je bila njena reakcija na činjenicu da je crveni tepih zabranjen u Drvengradu.

“Sviđa mi se to, to je super i tako relaksirajuće. Ovo je mesto opuštanja za umetnike i baš se radujem tome”, rekla je poznata holivudska glumica.

Trenutno snima seriju “Absentia”, triler u kome igra ženu koja je radila za FBI-a, bila kidnapovana i šest godina provela zatvorena, da bi se, kako je rekla, “vratila iz mrtvih”.

“Sve se promenilo nakon toga, ali onda biva uvučena u seriju ubistava, mora da dokaže svoju nevinost i da povrati svoj život”, objasnila je Katić i dodala da su pre dve sedmice završili sa snimanjem druge sezone.

Ispričala je da obožava gajde i da su članovi ekipe serije sakupili novac i doveli gajdaše sa planina Rodopi, koji su svirali na zabavi priređenoj povodom završetka snimanja druge sezone serije.

“To je bio magičan poklon”, dodala je Katić.

Foto/Tanjug/Rade Prelić

Zamoljena da kaže nešto na srpskom, uz smeh je rekla: “Moji padeži su propast”.

Stana Katić će zajedno sa Slobodanom Despotom, izdavačem i piscem srpskog porekla koji piše na francuskom jeziku, i Tankredom Ramonom, francuskim režiserom dokumentarnih filmova i producentom audiovizuelnih sadržaja, dodeliti nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje, za koje se takmiči 21 film studenata i mladih autora iz čitavog sveta.

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More