Kraj SA BESPLATNIM KORIŠĆENJEM ove APLIKACIJE! Požurite da sačuvate omiljene fotografije

Foto: Pixabay
189

Ako ste sve svoje uspomene sačuvali na aplikaciji Google photos u velikom ste problemu! Aplikacija u kojoj se čuvaju fotografije počinje da naplaćuje svoje usluge.

Reč je o Google Photos aplikaciji i njenom besplatnom skladištenju fotografija do određene rezolucije, koja više neće biti besplatna, a pretplata se uvodi nakon uvođenja pretplate za korišćenje određenih opcija za obradu slika u toj aplikaciji – dakle, kraj je s besplatnim korišćenjem ove aplikacije gotovo u potpunosti.

Google Photos nudi besplatno skladištenje slika za sve korisnike aplikacije, i to fotografija visokog kvaliteta. Ovim besplatnim skladištenjem nisu obuhvaćene slike originalnog kvaliteta, osim ukoliko one nisu izvorno manje od rezolucije, koja se smatra graničnom za besplatno skladištenje.

Način na koji Google Photos radi omogućio je da aplikaciju koriste stotine miliona ljudi širom sveta, ali s početkom naplate skladištenja verujemo da će se to promeniti. Od 1. juna 2021. godine svi korisnici Google Photos aplikacije imaće na raspolaganju samo inicijalnih 15 GB skladišta tj. prostora u Cloud memoriji, a besplatnu opciju neograničenog čuvanja slika imaće samo Google One pretplatnici.

Postojeći korisnici neće ostati bez svojih slika i video snimaka u Google Photos memoriji, jer će im se računati novih 15 GB od 1. juna 2021. godine, ali u zvaničnom blogu se napominje da će se korisnicima, koji prekorače limit od 15 GB ukupno slike i video brisati nakon dve godine. Ovo bi trebalo da znači da imate vremena do 1. juna 2023. godine da svoje stare slike i video snimke preuzmete i snimite na nekom sigurnom mestu – sačuvane od zaborava.

Google će brisati slike i video snimke i korisnicima, koji nisu bili aktivni dve godine na svojim Google Photos nalozima, bez obzira na to da li su prekoračili limit od 15 GB ili ne. Kompanija je navela da će pre toga “značajan broj puta upozoriti korisnika šta ga čeka“.

Trenutno se u Google Photos memoriji čuva četiri biliona fotografija!

Google One počinje od 1,99 dolara mesečno za 100 GB podataka, pa 2,99 za 200 i 9,99 dolara košta paket mesečno za dva terabajta podataka. Google One je dostupan i u Srbiji.

 

Izvor Mondo

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More