Preminuo omiljeni lik iz “Selo gori a baba se češlja”: Nemo se ljutiš… (VIDEO)

Foto: Youtube/printscreen
362

Srpski glumac Mirko Babić umro je u 72. godini. Poznat jje postao po ulozi dobrodušnog Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”.

Tužne vesti saopštio je njegov kolega Radoš Bajić.

– Osvanuo je težak, tužan i veoma sumoran dan. Srbija je ostala bez još jednog velikog čoveka. Napustio nas je moj brat, veličanstveni glumac i odani prijatelj, prvak drame Narodnog pozorišta „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, prvak dobrote, plemenitosti i lepote… Naš dragi Mirko… Ne zna se – da li je bio veći i bolji umetnik ili čovek? Rekao bih – bio je i jedno i drugo… Jedinstven, grandiozan i neponovljiv… Nemoj da se ljutiš… i počivaj u miru dragi moj Dragojlo…

Babić se pre četiri godine lečio od karcinoma grla, a za sada nije poznat uzrok njegove smrti.

Ono po čemu je Mirko Babić bio poznat širokim narodnim masama svakako je uloga domaćoj seriji “Selo gori a baba se češlja”, u kojoj je Mirko igrao Dragojla.


Pored te uloge, Mirko Babić je od početku svoje karijere imao zapažene uloge u brojnim televizijskim serijama i filmovima. Neki od filmova i serija u kojima je igrao su i : ” Stići pre svitanja “, ” Vruć vetar ” ( uloga sudskog izvršitelja ), ” Dr ” iz 1984. godine ( uloga dr Milorada Cvijovića, koja je u kasnijim ekranizacijama ove Nušićeve komedije bila poverena i Branislavu Lečiću ), ” Kraj dinastije Obrenović ” ( uloga majora Milosava Živanovića ), ” Moj rođak sa sela ” ( uloga Marka ), ” Ravna gora ” ( uloga Obrada ) i mnoge druge.

Mirko Babić bio je po svemu poseban i drugačiji. On je prvenstveno bio pozorišni glumac. Nakon završene akademije u Beogradu, odbio je ponude iz “Ateljea 212” i “Jugoslovenskog dramskog pozorišta”, te se vratio u svoj rodni Kragujevac, gde je glumio u Knjaževsko srpskom teataru.

Tako će ostati upamćen i kao glumac koji je odbio posao u dva beogradska pozorišta da bi otišao u Kragujevac gde je i završio svoju karijeru.

Po odlasku, ispraćen je lavinom ljubavi svojih najboljih prijatelja, i pesmama koje su mu pevali Aljoša Vučković i Feđa Stojanović.

Radoš Bajić pričao je o tome koliko je zvezda serije “Selo gori, a baba se češlja” zadužio srpsku kulturu, Srbiju, Šumadiju, svoj Kragujevac i teatarsku umetnost.

“Meni je bila čast da ti ceo vek koji je iza nas budem prijatelj i drug i da sa tobom radim. Radujem se i Boga molim da našu priču i nastavimo. Posebno sam srećan što sam bio večeras u prilici da ti sve kažem u brk, u lice, da ti kažem dragi moj koliko si dobar čovek, veliki, neponovljiv i koliko te bre volimo”, rekao je tada Radoš Bajić.

 

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More