KFOR na društvenim mrežama najavio vežbu na Kosovu (VIDEO)

Foto/Printscreen/Facebook
74

PRIŠTINA – KFOR je putem društvenih mreža najavio održavanje vežbe na Kosovu u koju će biti uključeni i helikopteri, ne navodeći kada će vežba biti održana.

“KFOR će obaviti vežbu, raspoređivanjem trupa duž raznih ruta na Kosovu. Vežba će uključivati helikoptere i vozila i cilj joj je poboljšanje saradnje između jedinica KFOR, kao i održavanje njihove spremnosti. KFOR redovno vežba kako bi bio spreman da ispuni sopstveni mandat”, piše u saopštenju KFOR objavljenom na Fejsbuku.

KFOR is going to conduct training, deploying troops along various routes of Kosovo. The exercise will involve helicopters and vehicles and is aimed to improve cooperation between KFOR units and to sustain their readiness. KFOR regularly trains to keep ready to fulfil its mandate.

Gepostet von Kosovo Force – KFOR am Freitag, 11. Januar 2019

Uz saopštenje je objavljen i video snimak neke od prethodnih vežbi gde se, uz dramatičnu muziku, vide pripadnici KFOR kako probijaju barikade na putevima i punoj opremi za razbijanje demonstracija suprotstavljaju se izgrednicima, trče kroz plamen od bačenih “molotovljevih koktela”, patroliraju u borbenim vozilima i helikopterima, kao i kako ovim letelicama spasavaju ranjenike.

KFOR je ranije ove nedelje odložio zbog vremenskih prilika trodnevnu vežbu koja je trebalo da otpočne u sredu i traje do danas.

Izvor Tanjug Facebook
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More