Arno Francuzima objasnio život u srpskoj enklavi: To je kao karantin zbog korone, samo što vama ne pale kuće (VIDEO)

Foto: PrintScreen/Fejsbuk Arno Gujon
51

Francuski humanitarac Arno Gujon, koji već mnogo godina pomaže Srbe na Kosovou i Metohiji, posebno se baveći problemom Srba u enklavama, odgovorio je francuskom novinaru na pitanje “šta je to srpska enklava”, piše “Telegraf”.

– Već 20 godina Srbi na Kosovu i Metohiji imaju neku vrstu zabrane kretanja, žive u izolaciji. Nedavno sam baš objasnio jednom francuskom novinaru, koji me pitao šta to znači živeti u getu, u izolaciji u enklavi. Ja sam mu rekao: “Pa, eto, to što su Francuzi iskusili tokom dva meseca karantina, to je stanje u kome se nalaze Srbi već 20 godina na Kosovu i Metohiji – rekao je Gujon i dodao:

– S tim što, u karantinu u Francuskoj niko ne dolazi da pali kuće, napada ljude, da krade stoku, ili traktore, a to se dešava na dnevnom nivou na Kosovu i Metohiji. Tako da je njihova situacija po tome i gora.

Kako Gujon kaže, u srpskim enklavama se svega nagledao.

– Tamo sam se nagledao svega i svačega, a ono što me uvek inspiriše i daje snagu i motivaciju da nastavim to je svakako kad vidim da ljudi koji žive u takvim uslovima se ne predaju, da ostaju tamo da žive, da se nadaju da će sutra biti bolje, koji rađaju decu i vaspitavaju u duhu Svetog Save i kosovskog zaveta, i koji žele po svaku cenu da se normalan život vrati i veruju da će se on kad tad vratiti.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More