Merkelova objasnila da li je “zaključavanje” Nemačke donelo rezultate

(AP Photo/Markus Schreiber, pool)
103

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je delimično “zaključavanje” koje je uvedeno u Nemačkoj početkom novembra sprečilo eksponencijalni rast broja novozaraženih, ali je i upozorila da taj broj mora nadalje dodatno da se smanjuje.

Nakon sastanka vrha federalne vlade i saveznih država Nemačke, ona je saopštila da je odluka o pooštravanju postojećih mera odložena do 25. novembra i apelovala na građane da redukuju svoje društvene aktivnosti i kontakte na najniži mogući minimum, prenosi “Telegraf“.

– Mere koje su sada na snazi još nisu preokrenule trend rasta broja zaraženih, ali uspeli smo da ukrotimo dinamiku zaražavanja – rekla je Merkelova i poručila da je formula uspeha u smanjenju društvene ineterakcije i kontakata.

Nemački politički vrh saglasio se da odloži do 25. novembra donošenje odluke o dodatnim antiepidemijskim merama u zemlji, saopštila je danas kancelarka Angela Merkel.

Merkelova je rekla da većina saveznih država nije bila za pooštravanje restrikcija pre kraja iduće nedelje.

– Ja sam mogla da prihvatim da se restriktivne mere pooštre i danas, ali za takvu odluku nije bilo potrebne većine – ukazala je nemačka kancelarka, preneo Rojters

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More