Ivanka Tramp kandidat za predsednika Svetske banke

AP Photo/Carolyn Kaster, File
69

Kćerka američkog predsednika Donalda Trampa, Ivanka, kandidatkinja je za predsednika Svetske banke.

Kako piše businessinsider.com, ona bi zamenila predsednika Svetske banke u odlasku Džim Jong Kima.

Kimovo iznenadno napuštanje Banke bilo je veliko iznenađenje za zaposlene.

Trampova administracija u ranijem periodu bila je oprezna i čak neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao što je Svetska banka. Ovog puta, oni su dobili zadatak da daju preporuku Upravnom odboru Banke.

Drugi mogući američki kandidati za vođenje Svetske banke su podsekretar trezora za međunarodne poslove David Malpas, direktor USAID-a Mark Grin i bivši ambasador SAD u UN Niki Hejli.

Za razliku od nekih drugih predloženih kandidata, Ivanka nema iskustva u ekonomiji međunarodne trgovine, ali je bila poslovna žena.

Pre dolaska u Belu kuću, gde sada radi kao savetnica, radila je kao potpredsednica za akvizicije u Trampovoj organizaciji. Imala je i sopstvenu modnu liniju, koju je prošlog leta zatvorila, prenosi B92.net.

Predsednik Tramp je ranije nagoveštavao da bi Ivanka mogla biti zamena za odlazeću američku ambasadorku u UN Niki Hejli. Međutim, na to mesto je imenovana Heder Nauert, portparol Stejt Departmenta.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More