Devojka koju su roditelji pretukli i ošišali do glave zbog veze sa Srbinom: Srećna sam što sam ostala sa njim ovde u Francuskoj!

Foto: Pixabay
197

Kada su saznali za odluku svoje ćerke S. Z. (17) da hoće da se uda za hrišćanina, Srbina Dušana J. rodom iz Prokuplja, njeni roditelji, stric i strina, Bošnjaci poreklom iz Travnika, letos su je u Bezansonu u Francuskoj, ošišali i maltretirali. Njihov čin je zgrozio ne samo Balkan i Francusku već i Evropu.

Sud je nedavno njene roditelje, posle odbijenog zahteva za azil, proterao iz Francuske i oni su vraćeni u Bosnu, dok su stric i strina, kao azilanti, podneli žalbu.

U ekskluzivnoj ispovesti, za “Novosti“, uz prethodno dobijenu saglasnost svog advokata, nesrećna devojka je ispričala da suđenjima nije kraj kao i da nije potpuno zadovoljna odlukom Suda.

– Nisam zadovoljna odlukom za mog strica, jer nije kažnjen dovoljno. Još se i pobunio, i podneo žalbu, jer se ne slaže sa kaznom koju je dobio. Zato 26. novembra opet imamo suđenje –  kaže S. Z.

Ona je prethodno poručila da će “istina kad-tad isplivati na videlo i da će kad-tad pobediti”.

– Reč je o tome što su moji roditelji pričali da me je šišao otac, a u stvari, nije otac, nego stric. Roditelji su hteli samo da zaštite strica, da ne bi izgubio “papire” u Francuskoj, jer su svakako morali da se vrate u Bosnu – objašnjava S. Z.

Potvrđuje da je radosna što je nisu razdvojili od momka.

– Srećna sam što smo na kraju pobedili, i što sam ostala sa njim ovde u Francuskoj! – rekla je ona.

Porodica joj je sada daleko, neće moći da ih viđa neko vreme. O njoj, kao maloletnici, brine socijalna služba.

– Za moje roditelje mi i jeste malo žao i teško, ali ću to ipak da prebolim, posle svega što sam prošla. Jaka sam bila, i ostaću jaka do kraja. Naročito mi je teško bez moje sestre, jer smo bile mnogo vezane jedna za drugu.

Sada se oporavlja od svega što se dogodilo.

– Trenutno se ne osećam loše, kao onda kad se sve ovo dogodilo – kaže.

Otkrila je i da održava vezu sa Dušanom.

– Viđam ga svake nedelje. To nam mnogo znači!

Svadba sledeće godine

Neizbežno pitanje za sagovornicu bilo je i da li će biti svadbe, a S. Z. otklanja svaku dilemu.

– Da, venčanje će da bude sledeće godine. Početkom jula ću da napunim 18 godina i posle mog punoletstva biće svadbe – poručuje ona.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More