Podrška “Žutim prslucima”: London se budi (VIDEO)

Foto:Twitter
73

LONDON  – Stotine demonstranata, inspirisane francuskim pokretom “Žutih prsluka”, okupilo se danas u Londonu, skrećući pažnju na vladin program štednje koji je teško pogodio siromašne.

Obučeni u žute prsluke sa sloganima na poleđini poput “Britanija je slomljena”, demonstranti su marširali Londonom tražeći od političara da obrate pažnju na njihove nedaće, umesto što su “beskonačno posvećeni spektaklu koji prati proces istupanja Britanije iz Evropske unije”, prenosi AP.

Britanski demonstranti, uz to, žele da pokažu solidarnost sa francuskim demonstrantima koji nedeljama organizuju antivladine proteste širom zemlje.Protestnom maršu u Londonu danas su se pridružili i neki francuski demonstranti.

Jedan od njih je Erik Simon (57), koji je iz francuske Normandije doputovao na skup u Londonu, a koji kaže da se “sve evropske zemlje moraju udružiti u ovoj borbi protiv mera štednje”.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More