Đoković zaratio sa ATP: Bitnije je da se napiše da je Novak licemer ali to me JAČA! (FOTO)

(AP Photo/Frank Augstein)
117

Osim što je govorio u uzrocima poraza od Danila Medvedeva u 2. kolu Završnog mastersa u Londonu, Novak Đoković se dotakao i priče da bi posle samo nekoliko meseci mogao da se vrati u ATP Savet igrača!

Naime, juče je

nekoliko sati pre nego što će Đoković izaći na teren, slučajno ili ne, objavljena je informacija da se ponovo kandidovao za predsednika Saveta igrača – što je morao temeljno da objasni.

Juče je u toku dana teniskiireporter za engleski Dejli telegraf Sajmon Brigs objavio da Novak Đoković želi da se vrati u ATP-ov Savet igrača jer, navodno, od ideje o novoj Asocijaciji teniskih igrača nema ništa zbog slabog interesovanja tenisera.

– Za slučaj da vam nije bilo dovoljno teniskih vesti noćas, čujem da su Novak Đoković i Vasek Pospišil, koji su napustili ATP Savet igača u avgustu, kako bi formirali svoje udruženje teniskih igrača, sada poslali prijave da se vrate u Savet igrača. Izgleda da nisu imali mnogo uspeha sa regrutacijom za svoje udruženje – napisao je Brigs na Tviteru.

– Video sam da ste pisali o meni da sam se prijavio da budem u Savetu igrača. To nije tačno. Mene su nominovale kolege, tako to funkcioniše… – prvo je razjasnio Đoković čitavu proceduru koja pravi bitnu razliku jer je prethodno predstavljen kao da se “otima” za funkciju.

 

(AP Photo/Frank Augstein)

Letos je kao bomba odjeknula vest pismo Novaka Đokovića u kojem obaveštava javnost da osniva, ili bolje rečeno ponovo aktivira projekat Asocijaciju teniskih igrača, kojim želi da pospeši bolje uslove u kojima igraju profesionalni sportisti u belom sportu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)


– Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da bude deo Saveta, što nije tačno. Mene su nominovali igrači i to tako funkcioniše. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vaseka. Obojicu je nominovao širok spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osećam odgovornim i počašćenim što mogu da predstavljam igrače – rekao je Đoković i osvrnuo se na mogući sukob interesa:

(AP Photo/Frank Augstein)

– To nisam video ni u avgustu kada je osnovana PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se tako čini postoji odgovornost kada ste nominovani, a to znači da imate poverenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se naravno stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude deo saveta igrača i bilo koje druge organizacije u ekosistemu.

– Šteta je to baš, ali dobro, bar znamo gde smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onoga što igrači žele. Prave se političke igre, o kojima se retko piše, već je bitnije da se napiše da je Novak licemer. Međutim, navikao sam, to me jača i motiviše da radim sve više i ispravnije za ovaj sport.

(AP Photo/Frank Augstein)

– ATP od sinoć ne dozvoljava igračima da budu deo Saveta igrača i bilo koje druge organizacije, što je razočaravajuće, a niko iz ATP mi nije prišao zbog toga – poručio je Đoković.

Istakao je da je umoran od “teniske politike”, ali će se boriti.

– Više puta sam rekao da je Asocijacija tenisera osnovana jer predstavlja 100% prava igrača. Mi smo deo ATP koje je 50% za igrače, a 50% za turnire. Više puta je bilo konflikta interesa i zato je toliko igrača došlo u Asocijaciju tenisera. Želimo da sarađujemo sa ATP i želimo naše mesto u tom ekosistemu jer to igrači zaslužuju. Sada sa tim pravilom koje je sinoć izglasano – to je jasna poruka ATP da ne žele Asocijaciju tenisera u svom sistemu i ne žele nijednog igrača koji je u isto vreme u Savetu igrača i Asocijaciji tenisera. To je jasna poruka… – zaključio je srpski teniser.

Đoković u petak igra protiv Aleksandera Zvereva za plasman u polufinale Završnog mastersa.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More