“Vraćam se u Beograd da nađem MUŽA”! Za mlade Njujorčane Srbija postala neočekivana nova oaza u doba PANDEMIJE

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC
86

Srbija predstavlja privlačnu destinaciju za građane SAD, s obzirom na to da vlasti nisu propisale obavezan karantin po ulasku u zemlju.

Međutim, usled povećanja broja novoobolelih, u Srbiji su u utorak stupile na snagu nove mere protiv kovid-19, koje podrazumevaju zatvaranje gotovo svih objekata u vremenu od 21 čas do 5 sati ujutru, a koje će biti na snazi najmanje do 1. decembra, prenosi “Blic”.

Uprkos tome, mladi Njujorčani i dalje uživaju u obilasku znamenitosti i svim lepotama koje nudi Beograd, a Ričardson tvrdi da grad ima magičnu moć da leči.

“Bez pritiska od pandemije”

To je ono što je u septembru privuklo 35-godišnju Joni Jusef, organizatorku događaja iz Vilijamsburga, da doputuje u Beograd.

– Ovde ne osećam pritisak od pandemije – tvrdi ona i dodaje da za nju dolazak u Beograd predstavlja povratak životu pre kovid-19.

Neki drugi posetioci Beograda iz Njujorka oklevali su da obznane da se usred pandemije nalaze na putovanju, zbog straha od osude i odbacivanja. Među njima je i Atusa Farahani (36), takođe iz Vilijamsburga.

– Neki ljudi su srećni kada čuju da i dalje putujem, dok drugi smatraju da druge izlažem riziku – navodi ona i dodaje da poštuje sve mere u cilju zaštite od virusa.

Zaljubila se u Beograd

Katka Lapelosova (33) iz Bedford-Stajvesenta kaže da se zaljubila u grad odmah po dolasku u oktobru.

– Ovde sam prvo došla samo da bih se sklonila iz Njujorka, ali sam na kraju kupila stan u Beogradu u koji ću da se uselim u januaru – kaže Katka, menadžerka sadržaja.

Ona je rekla da njeni prijatelji i porodica nisu znali gde je Srbija i da su mislili da ide u Sibir. Neki od njih još misle da je Slobodan Milošević živ i na vlasti, kaže mlada Njujorčanka.

Umesto ovih sterotipa, Katka kaže da se obrela u sofisticiranom gradu sa nesrazmerno velikim brojem lekara i advokata.

Ipak, nije sve tako bajno, tvrdi anonimni putnik iz Njujorka koji je Beograd posetio ranije u toku ovog meseca i koji tvrdi da je vazduh jako zagađen.

“Vraćam se da nađem muža”

Dženifer (36) je prošlog meseca posetila Beograd kako bi proslavila svoj rođendan i tvrdi da će se vratiti na proleće.

– Muškarci su ovde veoma zgodni, visoki i markantni, mislim da ću morati da se vratim samo da bih našla muža – kaže Dženifer.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More