Ko je Deni Avdija?! Zapalio je svet izjavom da je Kosovo Srbija, a ovaj detalj na njegovom reveru je svima PROMAKAO! (FOTO, VIDEO)

(AP Photo/Ariel Schalit)
245

Izraelski reprezentativac Deni Avdija (19) izabran je protekle noći kao deveti pik na NBA draftu od strane Vašington Vizardsa, a njegov prvi intervju će se dugo prepričavati!

U snimljenoj poruci, u kojoj je trebalo da se približi bolje NBA navijačima, Avdija je podsetio da je njegov otac bivši košarkaš Zufer Avdija za koga je rekao da je “rođen na Kosovu, u Srbiji”, što je odmah svima privuklo pažnju, prenosi “Mondo”.

Deni Avdija, koji ima i srpski pasoš po ocu koji je rođen u Prištini, i tokom igračkih dana bio je legenda Zvezde, stiže u Vizardse posle kristalno jasne poruke.

“Izrael nije davao mnogo igrača u NBA i velika je čast predstavljati svoju zemlju. Uzbuđen sam i želim da unapredim svoju igru”, rekao je Avdija u obraćanju nakon drafta i poručio da će učiniti sve da ih učini ponosnima.

Avdija je košarkaš Makabija i već tri godine zaredom je prvak Izraela, dok je prošle sezone bio i MVP ligaškog dela. Sa U20 reprezentacijom Izraela je dvaput bio prvak.

(AP Photo/Ariel Schalit)

Osim njega na draftu je kao prvi pik izabran Edvards, a srpski igrač Pokuševski bio je 17. pik.

Srbija je imala samo jednog predstavnika na draftu, sjajnog Alekseja Pokuševskog, ali ćemo “prisvojiti” i Denija Avdiju iako je odlučio da igra za reprezentaciju Izraela!

Sina legendarnog kapitena Crvene zvezde, čuvenog Zufera Avdije, izabrali su Vašington vizardsi kao devetog pika na draftu, a posebno interesantna bila je njegova izjava u objavljenom prilogu na američkoj televiziji da je otac “iz Kosova u Srbiji”.

Na MONDU ste mogli da pročitate i zbog čega je Deni odlučio da igra za Izrael, iako ima i srpsko državljanstvo, a mnogima je promakao jedan detalj na njegovom odelu.

Na predstavljanju posle drafta obukao je teget odelo sa leptir mašnom, a na reveru sakoa imao je značku na kojoj su bile spojene dve zastave – srpska i izraelska – što je jasna poruka kako se oseća jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope.

Sjajan gest koji će ovde umeti da cene…

Izvor Mondo
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More