Završna poruka sa protesta: Hrabri ljudi, nas je ipak više! (VIDEO, FOTO)

Organizatori protesta pozvali su na novo okupljanje 16. januara 2019, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANI
79

BEOGRAD – Građanski protest pod sloganom „Jedan od pet miliona“ održan je i ove subote u centru Beograda, prenosi Blic.

Kao i prethodnih puta, građani su se najpre okupili na platou ispred Filozofskog fakulteta, a nakon govora Branislava Trifunovića i Rade Trajković krenuli su u protestnu šetnju preko Trga republike, Makedonske i Svetogorske ulice, Takovskom do RTS-a, pa potom Ulicom kneza Miloša i Terazijama ponovo do Studentskog trga.

Kolonu građana predvodili su bubnjari, okupljeni su nosili srpske i zastave Beograda, duvali u pištaljke i vuvuzele, a sa kamiona sa ozvučenjem emitovana je muzika.

„Hoćemo na RTS“, uzvikivali su građani ispred zgrade Radio-televizije Srbije, aludirajući na jedan od zahteva, a to je da se omogući vidljivost protesta na javnom servisu.

Ispred RTS-a ponovo je pročitano pismo direktoru javnog servisa Draganu Bujoševiću, okupljeni su poručili čelnicima javnog servisa da „nije srpski to što rade“, a potom su zapaljene i baklje.

Protestanti su u ulici Kneza Miloša skandirali ime Barbare Životić, a usledila je i pesma u kojoj se ona pominje, da bi se kolona potom preko Terazija vratila na Studentski trg.

„Dobro veče, dobri ljudi po šesti put. U četvrtak hrabra Kuršumlija, juče Nišlije, a večeras Kragujevčani i Beograđani, a uskoro na ulicama cele Srbije“, kazala je u obraćanju na kraju protesta jedna od koordinatorki protestnih okupljanja Jelena Anasonović.

„Želimo da živimo u državi u kojoj se neće čekati u redovima ispred ambasada, jer žele da nas oteraju odavde i da zapošljavaju svoje partijske članove. Tražimo da se poštuje zakon, da RTS radi svoj posao, da policija radi svoj posao i hapsi kriminalce, a ne da prebrojava ljude na ulicama. Želimo da živimo u zemlji bez nasilja, gde će se poštovati svaki čovek“, rekla je ona.

Kako je naglasila, „zbog toga smo na ulicama gradova Srbije i biće nas još više, za sve mlade ljude, penzionere, radnike, za sve koji su diskriminisani…“.

Prisutne je pozvala na novo okupljanje 16. januara u 18 sati na Platou, na godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića.

„Hrabri ljudi, hajde da im poručimo da nas je ipak više. Živela Srbija!“, poručila je Jelena Anasonović.

Kako javljaju izveštači, na protestu su bili prisutni i političari Zoran Lutovac, Boško Obradović, Zoran Živković, Aleksandra Jerkov, Dušan Petrović, i drugi.

Tokom protesta je sa razglasa odjekivalo „Izađi i bori se“, a građani su nosili transparente, među kojima i „Mi smo uz narod, ne uz bivše i sadašnje lopove“, „Ima nas 5 miliona“, „Počelo je“…

 

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More