“Jutros mi je ruža procvetala”, holandska grupa izvodi čuvenu srpsku pesmu (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
116

Jednu od najpopularnijih pesama na prostoru bivše Jugoslavije „Jutros mi je ruža procvetala“ iz 1959. godine holandski pozorišni kvartet “Ashton Brothers” izveo je na neobičan način – koristeći flaše kao instrumente.

Ovaj pozorišni kvartet svojim nastupima oduševljava mnogobrojne obožavatelje, a tako je bilo i tokom izvođenja pesme Petra Tanasijevića, kompozitora i autora najpoznatijih pesama narodne muzike.

“Ashton Brothers” su umesto muzičkih instrumenata koristili – flaše.

Pim Muda, Jost Spajkers i Frizo van Femde Audejans čine harizmatičnu trupu, koja je izuzetno popularna ne samo u Holandiji, već i u nekoliko evropskih država i Kanadi.

Sva trojica su izuzetno muzikalni, a u izvođenju Jutros mi je ruža procvetala glavni vokal bio je Spajkers, dok su Muda i Audejans potpomagali.

Osim što su veoma talentovani, Holanđani vole slovenski melos, a u svojim nastupima savršeno su izvodili i pesme Zajdi, zajdi i Solniško.

Trio holandskih komičara nastupa od 2001. godine, a publiku animiraju cirkuskim akrobacijama, kao i zanimljivim izvođenjem modernih i tradicionalnih pesama. U sve to često ubace i poneku šarmantnu šalu i vic.

Izvor RTS

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More