Odbačena tužba o nelegalnim glasovima u Pensilvaniji, Tramp se oglasio na Tviteru o “važnoj informaciji”

(AP Photo/Susan Walsh, File)
54

Federalni sud u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji odbacio je tužbu kojom je tim predsedničke kampanje Donalda Trampa zahtevao da se poništi više miliona glasova stiglih putem pošte na predsedničkim izborima.

Agencija Rojters navodi da je presuda koju je doneo sudija Metju Bren, “poslednji u nizu udaraca Trampu u njegovim neuspešnim naporima da ospori rezultate novembarskih predsedničkih izbora, koje je izgubio od demokratskog izabranog predsednika Džoa Bajdena”.

Bren je tužbu Trampovog tima, kako prenosi Rojters, opisao kao “nategnut” slučaj, ispunjen “spekulativnim argumentima bez osnova”.

Tramp: Uskoro informacije o izbornoj prevari u Džordžiji

Predsednik SAD Donald Tramp najavio je da će uskoro biti objavljena “važna informacija”, koja se, kako je rekao, odnosi na izbornu prevaru u američkoj saveznoj državi Džordžiji.

“Stiže važna informacija o izbornoj prevari koja se tiče Džordžije. Budite u toku!”, napisao je Tramp na Tviteru u usbotu.

Džordžija je posle ručnog prebrojavanja glasova potvrdila u petak izborne rezultate po kojima je Džozef Bajden pobedio u toj saveznoj državi.

“Vašington post” podseća da je državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger, koji je republikanac, ranije rekao da je posle ručnog prebrojavanja glasova u toj državi utvrđeno da predsednik Tramp nije uspeo da osvoji elektorske glasove.

Kasnije je, međutim, iz kancelarije Rafenspergera, stigla ispravka te izjave, u kojoj se navodilo da rezultati glasanja još nisu potvrđeni, dodaje „Vašington post”.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More