Italija: Smanjuje se broj zaraženih, smrtnost i dalje visoka

(AP Photo/Antonio Calanni)
88

U Italiji opada broj novih slučajeva zaraze kovida-19, ali raste broj preminulih, navodi agencija Ansa.

U poslednja 24 sata registrovano je 34.767 novoinficiranih, što je za 2.500 manje nego prethodnog dana. Broj preminulih od posledica zaraze i dalje je visok, jer su 692 osobe umrle u toku jednoga dana, tako da je ukupan broj žrtava virusa u Italiji od početka pandemije do sada 49.261.

Smanjuje se procenat novih slučajeva zaraze u odnosu na broj testiranih i juče je bio 14,6 podsto, dok je pre uvođenja novih mera ograničenja pre deset dana taj procenat bio oko 17 odsto.

Predsednik Federacije lekara internističke medicine Dario Manfeloto tvrdi da su “bolnice na granici kolapsa delom jer nedostaje medicinsko osoblje, a delom zbog velikog dnevnog priliva novih pacijenata”.

“Ipak uspevamo, za sada, da svim pacijentima pružimo neophodnu negu, nastojimo da im pomognemo raznim oblicima ventilacije da bi izbegli priključenje na ventilacione mašine, što je kritična faza i češto završava smrću”, kaže doktor Manfeloto.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More