Sveštenik iz Valjeva: “Patrijarha sahranjujemo na praznik koji je voleo”

FOTO TANJUG/TARA RADOVANOVIC/ bs
84

Sveštenik iz Valjeva Nenad Andrić napisao je na svom Fejsbuk profilu da će patrijarh Irinej biti sahranjen na praznik Svetog Nektarija Eginskog, te da mu je upravo blaženopočivši patrijarh rekao kao mu je taj praznik veoma mio.

– U nedelju 22. novembra je praznik Svetog Nektarija Eginskog. Naš Patrijarh Irinej je voleo Sv. Nektarija puno i, eto, na njegov praznik se sahranjuje. Verujem Svetac će ga čekati sa Sv. Savom na Nebu Božijem. Da voli Sv. Nektarija veoma, Patrijarh mi je rekao kada je pročitao moju knjigu o sv. Nektariju, za koju mi je uvek dao blagoslov i usmeni i pismeni da u Beogradu održavam predstavljanja (promocije) knjige o eginskom Čudotvorcu. Carstvo mu Nebesko! – napisao je sveštenik na Fejsbuku u petak, na dan kada je patrijarh Irinej preminuo, piše Telegraf.rs.

У недељу 22. новембра је празник Св. Нектарија Егинског.

Наш Патријарх Иринеј је волео Св. Нектарија пуно и ето на…

Posted by Ненад Андрић on Петак, 20. новембар 2020.

Podsetimo, u toku je liturgija u Hramu Svetog Save posle koje će telo patrijarha Irineja biti položeno u grobnicu u kripti Hrama.

Počela liturgija u Hramu Svetog Save, vernici se tokom cele noći i jutra opraštaju od patrijarha Irineja (FOTO)

Izvor Telegraf.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More