Francuska najavila ublažavanje mera, ovo su tri faze

(AP Photo/Thibault Camus)
120

Francuska će narednih nedelja početi da ublažava restriktivne mere uvedene zbog korona virusa u tri faze, kako bi izbegla novo širenje pandemije, saopštila je danas francuska vlada.

Predsednik Francuske Emanuel Makron obratiće se naciji u utorak vezano za situaciju sa virusom i možda objaviti delimično ublažavanje ograničenja koja su na snazi od 30. oktobra, preneo je Rojters.

“Ublažavanje restrikcija biće sprovedeno u tri koraka s obzirom na zdravstvenu situaciju i rizike povezane sa nekim preduzećima: prvi korak oko 1. decembra, zatim pred praznike na kraju godine i potom od januara 2021.”, rekao je portparol vlade Gabriel Atal za “Žurnal du dimanš”.

On je dodao da se vlada obavezala da će vlasnicima trgovina omogućiti da ponovo otvore radnje ukoliko se oko 1. decembra zdravstvena situacija popravi, što se čini da će biti slučaj.

“Rad barova i restorana, međutim i dalje će biti ograničen”, istakao je on.

Makron je rekao da će drugo nacionalno zaključavanje Francuske, koja je započelo 30. oktobra, trajati najmanje četiri nedelje.

Restriktivne mere uključuju zatvaranje neesencijalnih prodavnica, restorana i barova.

Ali, kako nedavni podaci pokazuju da je Francuska na putu da spreči porast zaraza korona virusom, vlada je pod pritiskom prodavnica i preduzeća da ublaže ograničenja pred božićnu sezonu kupovine, kada mnogi trgovci prave glavninu godišnjeg prometa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More