Vučić o patrijarhu Irineju: “Pozvao me je na dan kada je otišao u bolnicu…”

FOTO TANJUG/ZORAN ZESTIC/ bs
181

Ne brini za mene, nego vidi da oko Srpske i Kosova uradimo sve što možemo, poslednja je poruka upokojenog patrijarha Irineja predsedniku Srbije, koju je Aleksandar Vučić preneo danas, opraštajući se, lično, od njegove svetosti.

Vučić je, na kraju besede u svojstvu predsednika Srbije, dodao nekoliko reči, kojima se lično oprostio od patrijarha, kojeg je, kako je naveo, beskrajno voleo.

“Otišao je veliki čovek, naš patrijarh Irinej”, rekao je.

“Ne mogu samo da govorim samo o odnosu jednog predsednika i patrijarha. Beskrajno sam voleo patrijahra Irineja. On je voleo i pazio na moju decu jednako kao I ja, kao što je voleo sve u Srbiji i sve u našem narodu”, rekao je Vučić, izvan pripremljenog govora nad odrom upokojenog patrijarha.

Ukazao je prisutnima na veliku skromnost patrijarha Irineja i veliku brigu o srpskom narodu.

“Na dan kada je otišao u bolnicu pozvao me je i rekao:

“Je l” moram da idem u bolnicu? Slušao sam na televiziji kako govoriš koliko bolesnih ima i zašto bih zauzimao neku postelju jednom bolesniku”, preneo je Vučić i primetio. “Takav je to čovek bio”.

Vučić je istakao da je dan kasnije, kada su se ponovo čuli, patrijarh samo pitao da li je sve pod kontrolom i u redu.

“Treći put kada smo se čuli, rekao je:

“Ne brini, sa mnom će biti sve u redu. Nego, vidi oko Srpske i Kosova da uradimo sve što možemo”, preneo je predsednik Vučić.

“Više nismo razgovarali, otišao je veliki čovek, naš patrijarh Irinej”, rekao je Vučić.

 

Sahranjen patrijarh Irinej u kripti Hrama Svetog Save (FOTO)

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More