Preminuo istaknuti srpski paraolimpijac

Foto: www.isss.rs
489

BEOGRAD – Istaknuti član srpske paraolimpijske streljačke reprezentacije Srbije, Siniša Vidić iznenada je umro u 46. godini, saopšteno je danas.

Vidić se streljaštvom bavio od 1997. godine na domaćim takmičenjima.

Osvojio je brojne medalje na svetskim i evropskim prvenstvima u ekipnoj konkurenciji, na Svetskim kupovima u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji i bio je suvlasnik svetkog rekorda od 2010. do kraja 2012. godine sa pogođenih apsolutnih 600 krugova u disciplini R5.

Od 2005. do 2015. godine Vidić je bio jedan od najistaknutijih i najuspešnijih članova reprezentacije.

Nastupio je na Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i četiri godine kasnije u Londonu, gde je u disciplini R4 osvojio četvrto mesto i bio najuspešniji srpski strelac na tim Igrama.

U domaćim takmičenjima bio je pobednik svih državnih prvenstava u disciplini vazdušna puška, klasa SH2 i stalni član ekipe u toj disciplini od 2005. godine.

Za to vreme je bio jedan od najuspešnijih takmičara u Srbiji. Svojim rezultatima ostavio je neizbrisiv trag i doprineo popularizaciji tog sporta.

Opelo je u petak 2. novembra u 14.45 časova, a sahrana u 15.15 časova na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More