Preminuo legendarni Mustafa Nadarević: Glumom je zasmejavao celu ex-Jugu a u seriji “Lud, zbunjen, normalan” je “NEZAMENLJIV”! (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
133

Legendarni glumac Musatafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini, javlja Radio Sarajevo.

Vest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba.

On je, sa dijagnozom raka pluća, nedavno otpušten iz bolnice i bio je u kući u Zagrebu, a kako su pisali mediji nije izlazio iz stana zbog epidemiološke situacije, prenosi “Telegraf”.

Mustafa je glumio Izeta u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Od karcinoma pluća bolovao je duže vreme. Tom nemilom vešću u januaru je iznenadio javnost, jer o bolesti do tada nije govorio…

Da je Mustafa nezamenljiv u seriji “Lud, zbunjen, normalan” govori i izjava scenariste serije, Feđe Isovića (55).

– Ne pada nam na pamet da radimo “Lud, zbunjen, normalan” bez Mustafe Nadarevića. To nismo nikada razmatrali niti ćemo razmatrati – rekao je ranije on za Avaz.

Rođeni Banjalučanin, vezan za mnoge krajeve Jugoslavije, najveći deo svog života proveo je u Zagrebu.

Nadarević je odigrao oko 150 pozorišnih uloga, a pojavljivao se često i na filmskom platnu – sa više od 60 filmova u kojima je glumio.

Bio je poznat i u televizijskim formatima.

Ostvarivši se u pozorištu, tek osamdesetih je započeo svoju filmsku karijeru.

Ulogom Zijaha zapažen je u filnu “Otac na službenom putu” Emira Kusturice iz 1985. godine.

Glumio je i u ostarenju “Već viđeno” Gorana Markovića iz 1987. godine, “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine, zatim “Kuduz”, “Gluvi barut”, “Praznik u Sarajevu”, “Puška za uspavljivanje”, “Ničija zemlja”, “Gori vatra”, “Nafaka”…

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More