Vakcina još ije stigla ali ova kompanija već ima uslov ko će moći da putuje njihovim avionima

75

Međunarodni avionski putnici u budućnosti će morati da dokažu da su vakcinisani protiv kovida 19 da bi mogli da uđu u avione kompanije “Kvantas”, saopštio je australijski prevoznik, prenosi “N1”.

Šef kompanije Alen Džojs izjavio je da će ovakav potez biti “neophodnost” kada vakcine budu dostupne.

“Kroz razgovore sa kolegama iz ostalih prevoznika širom sveta zaključio sam da će to biti uobičajena stvar”, izjavio je Džojs, preneo je BBC.

Australija je zatvorila svoje spoljne granice na početku pandemije, a svi povratnici moraju u karantin. Džojs je izjavio da “Kvantas” trenutno razmatra izmene u pravilima pružanja svojih usluga za međunarodne putnike, dok avio-industrija planira nastavak poslovanja.

“Tražićemo od ljudi da budu vakcinisani pre nego što mogu da uđu u avion. Smatramo da će to biti neophodnost za strane posetioce koji dolaze i ljude koji odlaze iz ove zemlje”, rekao je Džojs.

On je izjavio da uvek postoje izuzeci za svaku vakcinu iz medicinskih razloga, ali je naglasio da to “treba da bude jedina osnova”.

Izvor N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More