Rusija će praviti vakcinu u Nemačkoj, poznata i cena i datum imunizacije protiv korone

Foto: Tanjug/ AP Photo/Matthias Schrader
41

Rusija razmatra opciju da proizvodi vakcinu Sputnjik V u Nemačkoj, preneo je Rojters reči Kirila Dmitrijeva, šefa ruskog investicionog fonda (RDIF).

Cena vakcine bi trebalo da bude oko 10 dolara za jednu dozu, odnosno 20 za dve doze, saopštili su iz fonda, preneo je AP.

Kirilov je najavio i da će RDIF ugostiti delegaciju iz Francuske, preneo je Rojters informaciju pozivajući se na agenciju Interfaks.

Efikasnost vakcine Sputnjik V protiv korone tokom prve privremene analize podataka iz treće faze ispitivanja u Rusiji je 92 odsto.

Izgleda da će Nemačka program vakcinacije otpočeti već tekuće godine, tačnije narednog meseca, objavio je tamošnji ministar zdravlja Jens Špan, prenosi “Reuters”.

“Postoji razlog za optimizam da će vakcina biti odobrena ove godine u Evropi. I onda možemo odmah da počnemo”, rekao je Špan u intervjuu za nemački RND.

On je zatražio i od saveznih nemačkih država da pripreme centre za vakcinaciju do sredine decembra.

“Radije bih da centri za vakcinaciju budu spremni nekoliko dana ranije nego da imamo odobrenu vakcinu koja se ne koristi odmah”, istakao je Špan.

Inače, Nemačka je obezbedila više od 300 miliona doza vakcine putem Evropske komisije, bilateralnih ugovora i preko drugih opcija, a ministar je dodao da je to i više nego dovoljno, te da postoji prostor i da se podeli sa drugim zemljama.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More