U Nemačkoj više od 18.000 novozaraženih, danas sastanak o restriktivnim merama

(AP Photo/Michael Probst)
89

U Nemačkoj je u poslednja 24 sata od posledica korona virusa preminulo 410 osoba, najviše u jednom danu, a broj potvrđenih slučajeva povećan je za 18.633 – na 961.320, pokazuju današnji podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koh.

Od početka pandemije ukupan broj smrtnih slučajeva je 14.771, a zaraženo je 961.320 osoba, prenosi Rojters.

Pre samo nedelju dana broj preminulih na dnevnom nivou bio je oko 300, a 2. novembra kada je Nemačka uvela delimičan “lokdaun” 49.

Za danas je najavljen sastanak 16 premijera i nemačke kancelarke Angele Merkel o restriktivnim merama tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Očekuje se da će savezne države produžiti takve mere do 20. decembra pošto su one uspele da prekinu uzlazni trend, ali nisu oborile brojke kada je reč o novim i smrtnim slučajevima.

To znači da će barovi, restorani i druga mesta za zabavu ostati zatvorena, dok će škole i prodavnice biti otvorene.

Takođe, nadležni planiraju da ograniče maksimalan broj ljudi koji mogu da se okupe na pet, ali ujedno i da dozvoli da se za Božić i Novu godinu okupi najviše 10 članova porodice ili prijatelja, navodi se u nacrtu predloga.

“Božić je porodični praznik. Nova godina više je zabava sa prijateljima”, rekao je bavarski premijer Markus Zeder televiziji ARD i dodao da će se danas razgovarati o merama koje se odnose na okupljanja za praznike.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More