Bajden u prvom intervjuu nakon izbora: Još nisam razgovarao sa Trampom

(AP Photo/Carolyn Kaster)
69

Izabrani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da još nije razgovarao sa aktuelnim predsednikom Donaldom Trampom.

Bajden je, u prvom intervjuu nakon izbora koji je dao za američku televiziju NBC, govorio je o procesu prenosa vlasti i drugim problemima sa kojima će se suočiti tokom mandata.

S obzirom na to da je administracija aktuelnog predsednika Donalda Trampa pokrenula proces prenosa vlasti i na neki način priznala poraz na izborima, Bajden je istakao da se njegov tim trudi da već sada novi američki predsednik bude upućen u sva dešavanja.

“Administracija već počinje da priprema dnevne izveštaje koje ću dobijati kao predsednik. Takođe, dogovaramo sastanak sa COVID timom u Beloj kući kako bismo dogovorili uslove oko distribucije vakcine koja treba da bude dostupna svim ljudima”, rekao je Bajden.

On se osvrnuo na glasine da će se njegova administracija ponašati poput Obamine.

“Suočeni smo s potpuno drugačijim svetom nego što je bio u administraciji Obame. Predsednik Tramp u potpunosti je izmenio lice države i moraćemo to da promenimo”, izjavio je Bajden.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More