Srpske banje su “SVETSKE KLASE”, Srbija u TOP PET najidealnijih skrivenih destinacija

Foto: PixaBay
60

Američki magazin Forbs uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih zemalja koje su, kako navodi, savršene za putnike koji tragaju za manje popularnim destinacijama.

Objašnjavajući razloge za posetu Srbiji, Forbs je, ispod fotografije Hrama Svetog Save, naveo da naša zemlja obiluje prirodnim izvorima mineralne vode, ističući da su njene banje “svetske klase” i da privlače posetioce širom Evrope.

Posebno je izdvojio Vrnjačku i Ribarsku banju kao destinacije u kojima turisti mogu da provedu opuštajući odmor.

Američki magazin napominje da Srbija obiluje i istorijskim gradovima, od Niša, za koji navodi da je rodno mesto rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, za koji ističe da je poznat kao “srpska Atina” zbog istorijskog značaja.

Forbs podvlači da nijedan put u Srbiju nije potpun bez posete Beogradu, a srpsku prestonicu opisuje kao jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun “istorijskih ruševina” i “živopisnih scena” pića i hrane.

Pored Srbije, Forbs je na listu uvrstio Crnu Goru, Slovačku, Moldaviju i Letoniju.

Američki magazin napominje da međunarodna putovanja možda neće biti dostupna u doglednoj budućnosti, ali navodi da su obećanja o razvoju vakcine oživela duh kod osoba koje su nekada često letele širom sveta.

Svojim čitaocima koji su već obišli Zapadnu Evropu preporucuje da razmotre odlazak u neke od “podcenjenijih zemalja” na istoku, severu i jugu kontinenta.

“Prepune prelepim prirodnim karakteristikama i fascinantnom istorijom, ovih pet zemalja su idealne za one koji tragaju za jedinstveniom iskustvom”, navodi Forbs.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More